Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Testaankoop wil dat consument digitale meter kan weigeren nu Demir twijfelt over volledige uitrol

Digitale Meter - foto Total Energies

Testaankoop vindt dat consumenten de kans moeten krijgen een digitale meter te weigeren nu Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) de volledige uitrol daarvan in vraag stelt.

Testaankoop ziet de voordelen nog steeds van de digitale meter, maar denkt dat de draagkracht voor de meters sneller zal groeien als de communicatie erover duidelijker wordt. 

"Ik wil weten of het sop de kolen waard is", zei Vlaams minister van Energie Zuhal Demir gisteren nadat ze het advies van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) had ontvangen.

Daaruit kwam naar voren dat digitale meters voor gas en elektriciteit in Vlaanderen dubbel zo duur zijn als elders in Europa.  (VRTNWS)

Eigenaars van zonnepanelen met digitale teller misnoegd over onduidelijkheid: "Nadeel ten opzichte van mensen met terugdraaiende teller"

Heel wat mensen met (en zonder) zonnepanelen stellen zich vragen bij de nieuwe kosten-batenanalyse die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vraagt voor de volledige uitrol van de digitale meter.

Sommige consumenten hebben spijt dat ze de digitale meter al hebben laten installeren, nu niet zeker is of die verplicht blijft. "Je probeert als burger te doen wat moet, maar daar bereik je duidelijk niks mee." (VRTNWS)

Digitale Meter - foto Total Energies

Deel dit artikel